17 augustus 2020
  • 1
  • 0

Moeilijke situaties zorgt voor sterke mensen

Pas las ik een uitspraak die me is bij gebleven: Though situations built strong people. In mijn vertaling betekent dit dat moeilijke situaties zorgt voor sterke mensen. Pas wanneer je iets hebt meegemaakt weet je waar je het over hebt en kun je hier sterker uitkomen en anderen mee helpen. Het deed me denken aan mijn eigen persoonlijke verhaal waarom ik personal trainer en coach ben geworden. Vooral voor mensen die willen sporten met een chronische aandoening of blessure.

Al mijn hele sportieve leven ben ik geteisterd door blessures. Als jong ventje begon ik met judo en jiu-jitsu. Vooral dat laatste ging me goed af en ik veroverde veel nationale titels. Maar ik ontdekte ook dat ik een kwetsbaar lichaam heb. Ik lag er regelmatig uit en miste wedstrijden door blessures. Zo frustrerend, wanneer je graag iets wilt, maar het fysiek niet lukt!

Visueuze cirkel waarbij ik moest accepteren

Soms nam ik deel aan wedstrijden met maar heel weinig voorbereidingstijd. Uiteraard vielen de resultaten dan vaak tegen. Een ook voor mijn blessures was het niet bevordelijk. Met nog meer irritatie tot gevolg. 

Ik belandde in een visueuze cirkel waarbij ik uiteindelijk wel moest accepteren dat de doelen die ik mezelf stelde niet haalbaar waren voor mijn lichaam. Een harde dobber die niet van de ene op de ander dag tot stand kwam. Ik besloot te stoppen met de wedstrijdsport.  

Van je zwakte je sterkte maken

Mijn eigen ervaringen met al het blessureleed zorgden er wel voor dat ik me steeds meer ging interesseren in het onderwerp. In eerste instantie voor mezelf, maar uiteindelijk ook om anderen hiermee te helpen.  Het is de reden waarom ik mij ben gaan specialiseren in blessurepreventie en sporten met een chronische aandoening  of blessure. En sinds 2012 begeleid ik op professioneel niveau mensen hierin. Want met de juiste begeleiding zijn er ook met blessures of chronische aandoeningen prima sportieve doelen te behalen! Soms door de situatie (tijdelijk) te laten zoals hij is en trainingen aan te passen. Maar wanneer het wel mogelijk is om met de blessure of aandoening aan de slag te gaan, doen we dat .

Sporten met een blessure of chronische aandoening

Heb jij ook een blessure of chronische aandoening. Wil je sportief blijven of worden? Dan help ik je graag. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met: bekkeninstabiliteit, lage rugklachten, nek- of schouderklachten, verschillende vormen van reuma, artrose, sport gerelateerde blessures en diabetes. Ik help je doelen te stellen en behalen. Samen zorgen we ervoor dat je weer vertrouwen krijgt in je lichaam zodat je kunt leven in je volle potentie!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

×